Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /data/6/d/6de4edbb-f024-41f9-b836-9cccfa7e53c0/gyano.hu/sub/gergo/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
gergo.gyano.hu: 2. rész - Itt van az ősz

·2. rész - Itt van az ősz·

Posted by Gery at 2007-02-21 07:34 in golf-blog\ views:3527

Ebben a pár hónapban történt jó néhány apróbb javítás, meg pár nagyobb is, beépült a központizár is, az autó belseje megszépült, a motortérben is történt ez-az. Katt a Továbbra!

Itt lett az ősz, biza. De a lelkesedés nem csökkent, inkább nőtt. Szinte végig nagyon jó idő volt, éppen ideális a szereléshez. Talán ez a néhány hónap volt eddig a legtartalmasabb. Még az előzőnél is tartalmasabb! A leges legapróbb dolgokat azért nem írom le, mert a végén még kiröhög valaki. :D
Akkor lássuk mi történt dióhéjban!

A motortér undorító volt. Valahol el kellett kezdeni ezt is, mert úgy nem maradhatott. Ekkor jött az ötlet – mivel úgyis szelepfedél tömítést akartam cserélni – , hogy lefestem a szelepfedelet és a légszűrőház tetejét szép ezüst színűre. Mindenféle okos segédeszközzel marha sokat csiszolgattam e két gyönyörűséget, mire készen álltak a festésre. Egy egyszerű ezüst színű hőálló festéket használtam.

Most már, 1-2 hónappal később már nem így néz ki sajnos. A következő körben valamit másként fogok csinálni, az tuti.

Aztán – hogy minek kellett, nem tudom – jött a szikra, hogy kell hátsó biztonsági öv. Aztán lett is rögtön. Kegyetlen sokat szívtam, mire rájöttem, hogy mi az a bizonyos szög, amikor is ki lehet húzni az övet a helyéről. Persze a helyén pont úgy van, hogy jó, de a kezembe marha nehéz. :S

A következő jó dolog a központi zár beépítése volt. Eredetileg valami spéci megoldást akartam, hogy egy sima központi zár, aztán a távirányítót meg majd elkészítem én, mert ugye a sok tervezett plusz funkció! No de épp megláttam a Bárdiba egy csinos kis szettet, 2 darab távirányítóval. Ja, és azért is akartam sajátot csinálni, mert mindenhol csak b.zi formájú távirányítókat láttam. Hát itt meg pont jó volt. Nosza, meg is vettem.

Szereztem fincsi ajtókárpitokat is, a régiek feketék voltak, és nagyon kopottak. Ha jól tudom GL felszereltség kárpitjai kerültek hozzám, amelyek egy alapos nagynyomású vízzel való tisztítás után készen álltak a felrakásra. És most következett a hetekig tartó ajtókárpitcserélő-központizárbeépítő-első hangszóró beépítő időszak.
Mivel a suli elkezdődött már, többnyire csak hétvégén értem rá matatni. A központi zárat bárminemű leírás nélkül kezdtem el beépíteni. Lehet én vagyok a nyomi, de a gyári helyre az adott alkatrészekkel nekem ugyan nem sikerült! Az elsők még hagyján, de a hátsók aztán teljesen egyedi módon kerültek be. Mindegy! A lényeg, hogy – pár utánnaállítást követően – megbízhatóan működik.

Ajj de egyszerű volt ezt így leírni! Na jó, inkább nem részletezem jobban.

Megvolt a központizár, jöttek a nagydarab kukászsákok és az autómosó szivacsok az ajtók szigeteléséhez. Elég maszek megoldás, de annál az agyon töredezett ezer éves fóliánál ami volt, tuti jobb.

Lassan lassan ezek is felkerültek mindegyik ajtóra. Furcsa módon nekem a kárpithoz volt rögzítve a tükör állító bütyök, így generálnom kellett két darab “izét”. Kis segítséggel meg is történt. De erre nem vagyok büszke, mert marha ronda lett. :) A célnak viszont megfelel, fogja a bütyköt.

Aztán már csak fel kellett tenni az új ajtókárpitokat. Ja, ha már új kárpit, és van rajta hangszórótartó műanyag (A régi tiszta csupasz volt), akkor nosza tegyünk bele hangszórókat. Erre nem költöttem túl sokat, Jensen RS213 lett az áldozat, persze kis mókulással, tömítgetéssel hogy stabil legyen. Ekkor a rádió még mindig őskövület volt, de a hangszórók még így is sokat dobtak rajta.

Kész volt. Egy alapos takarítás után nagy megelégedés töltött el. Gyönyörű lett!
Most viszont még csak egy hónapot írtam le, de már marha sok lett így is. Tehát itt stop, és folyt.köv!

 1. https://www.cialispascherfr24.com/cialis-tension/    2018-09-05 03:38    #

  By a detox diet, people would have improved energy, clearer and fairer
  skin, an everyday bowel movement, improved metabolic process and digestion, increased concentration. Pick from
  our collection of electronic home air cleaners or browse the full-range in our Air Purifiers.
  A therapeutic grade vanilla can be a little higher priced than other
  oils, though the amount you need is just measured
  in certain drops.

  Textile Segítség