Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /data/6/d/6de4edbb-f024-41f9-b836-9cccfa7e53c0/gyano.hu/sub/gergo/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
gergo.gyano.hu: Házvezérlés

·Házvezérlés·

Posted by Gery at 2010-03-20 11:15 in blog\ views:2282

Néhány hónapja elkezdtük egy házvezérlő rendszer tervezését. Elsődleges célunk olyan új építésű házakban alkalmazható házvezérlés kifejlesztése, amely egyszerű, olcsó, nem igényel bonyolult felhasználó általi programozásokat és különleges, drága kapcsolókat.
Elsőként most épülő alacsony energiás házunkba lesz telepítve a rendszer…

A főbb funkciókról röviden:

1. Világításvezérlés

A házban minden lámpa a rendszeren keresztül lesz működtetve. A kapcsolók jelei a központba futnak be, onnan már a program felelős a kapcsolásokért. Bármely lámpa bármeny kapcsolóhoz hozzárendelhető, a hozzárendelések később módosíthatók.

A riasztórendszerrel való kapcsolat lehetővé teszi, hogy a ház elhagyásakor minden lámpa, valamint bizonyos fogyasztók automatikusan kikapcsoljanak.

Véletlenszerűen, vagy akár a lakók életvitelét követve beállíthatóak automata villanykapcsolások a betörők elriasztására.

2. Fűtésvezérlés

Jelen rendszer a külső hőmérséklet, szobák hőmérséklete, és számos egyéb tényező figyelembevételével valósít meg egyszerű, öntanuló kontaktusos vezérlést.

3. Mérésadatgyűjtés

A következőket fogjuk mérni:

4. Megjelenítés, felügyelet

A központ beépített webszerverrel rendelkezik. Alapvető felügyeleti funkciókat közvetlenül ki tud szolgálni, viszont a részletes naplókat, grafikonokat egy Interneten lévő szerverről lehet elérni. A központ az adatokat bizonyos időközönként felküldi a szerverre, amiből bárhol és bármikor lekérdezhetők. Ezzel a megoldással nincs terhelve a házban lévő központ.

5. Egyéb vezérlések

Számos egyéb kisebb funkciót szeretnénk megvalósítani:

A fenti vezérlések megvalósítása sablonokkal történik, amelyek szabályok hozzáadásával konfigurálhatók.
Például:

Jelenleg a hardverek gyártása, valamint a szoftver fejlesztés zajlik.

  Textile Segítség